Cara Untuk Start Buat Duit Dengan Blog | Tahniah kerana anda sedar yang blog ini boleh menjana sumber pendapatan. Setidak-tidaknya anda tahu yang blog ini ada potensi untuk tingkatkan kehidupan. Tetapi kami percaya anda tentu sedang berfikir tentang bagaimana cara untuk start buat duit dengan blog ini sebenarnya kan? 

Jawapan no 1 sudah tentulah anda kena ada blog sendiri. Jika tak ada blog macamana nak bergelar seorang blogger kan? Tapi jangan risau kerana jika anda follow kami, kami akan ajar anda bagaimana cara untuk berblog ini dari basic. Kiranya kami akan ajar dari zero!




Untuk pengetahuan awal, blog ni ada dua jenis. Satu dari blogspot dan satu lagi dari wordpress. Nak dapatkan blog ini juga mudah, sangat-sangat mudah! Daftar je secara percuma pastu dapatlah sebuah blog untuk diri sendiri mula menulis. Mudah sangat sesimple ABC. 

Apa yang menjadi masalahnya adalah apakah cara yang betul untuk start buat duit dengan blog? Dari mana income untuk blog ini boleh datang? Apakah platform yang betul? Dan apakah ada apa-apa kumpulan yang boleh dijadikan guru bimbingan untuk mengajar cara yang betul bagi memulakan proses start buat income dengan blog ini?

Jika dulu tidak dinafikan memang agak mencabar untuk membina branding (nama) untuk berada di dalam dunia penulisan blog ini. Mana nak cari pembaca setia lagi. Sedangkan ilmu di dada memang kosong! Zero! Tapi itu dulu.. sekarang tak lagi.... BITE kan ada untuk bantu anda? 


Walaubagaimanapun, sebelum mula bergelar seorang blogger untuk buat duit dengan blog. Anda haruslah melepasi syarat-syarat di bawah ini dulu. Jika betul anda nak buat duit dengan blog, anda wajib punya semua kriteria bawah ini. Setelah itu barulah anda boleh dikategorikan sebagai layak untuk di ajar dengan cara-cara untuk menjadi seorang penulis blog hingga boleh start buat duit dengan blog sendiri. 

1. Suka Menaip 

2. Boleh Menulis Cerita Dengan Hanya Melihat Pada Gambar 

3. Mempunyai Personaliti Yang Baik & Sedia Menerima Teguran

4. Ada Kesungguhan Untuk Belajar

5. Mempunyai Semangat Yang Tinggi Untuk Berjaya 


Jika anda rasakan anda ada ke lima-lima ciri di atas dan benar-benar ingin berjaya menjana income melalui blog, jangan tunggu lama.... terus hubungi kami untuk di bantu. Tidak kisahlah sama ada anda belum pernah bergelar seorang blogger ataupun sudah punya blog sendiri sekalipun. Panduan tutorial bagaimana nak buat duit dengan blog dengan cara mudah dan senang melalui blogspot akan kami bantu ajarkan. 

 Pasti anda terfikir apa agaknya kepentingan seseorang di sebalik membuat blog. Mudah sahaja, ramai yang menulis di blog sebagai minat dan dari minat itulah dikembangkan sehingga berjaya menjana pendapatan. Sesungguhnya blog ini perlu ada minat yang tinggi dalam dunia penulisan jika tidak besar kemungkinan blog anda tidak akan berjaya. 

Haaa... apa yang di tunggu lagi tu? Segera hubungi kami melalui email di :

bitemediaconsultants@gmail.com